Verenigingsblad De Weegschaal

Haal meer uit je studie en studentenleven!

  • Gratis koffie, thee & cup-a-soup
  • Breed scala aan activiteiten
  • Voorrang op deelname aan de jaarlijkse studiereis
  • De helpende hand bij studie- gerelateerde vraagstukken
  • Geen lid van de vereniging maar vriend van de vriendengroep!

CEMENTi Historie

Het ontstaan van CEMENTi

Het eerste bestuur:

“De academie verenigen en tot een hechte eenheid maken.” Het idee om een studievereniging op te richten kwam tijdens een les van Algemene Economie. Tijdens deze les waren de studenten druk bezig met het idee om een debat te organiseren tegen een andere hogeschool. Helaas werd onze uitnodiging niet geaccepteerd. Dit gaf Rob Mommer het idee om een studievereniging op te richten. We wilden meer studiegerelateerde activiteiten organiseren om de studie interessanter te maken en meer gezelligheid te creëren. Het was vooral belangrijk om te laten zien dat we serieus bezig waren. Gelukkig waren er een aantal docenten die ons de ruimte en mogelijkheden boden om het idee verder uit te werken. Zo kwam het eerste bestuur: Rob Mommer (voorzitter), Leonie Grein (secretaris) en Michel Linnenbank (penningmeester) tot stand.

Het echte werk begon met het organiseren van de introductiedagen van de academie. Na onze eigen ervaringen met de introductie, hadden we leuke ideeën bedacht om de introductie nog beter en gezelliger te maken. Er moest echter nog wel een naam bedacht worden voor de studievereniging. Hier hebben we een avond lang over nagedacht. We zijn uiteindelijk bij het woord Cementi uitgekomen wat in het Esperanto “tot een hechte eenheid maken” betekent. Nu alleen nog de kleine en grote letters omdraaien en we hebben een originele pakkende naam voor onze vereniging. De naam s.v. CEMENTi was geboren!

Nu er een studievereniging met naam en achterban was ontstaan gingen we ons ontfermen over een stabiele basis en uiteraard de gewenste leerzame activiteiten. De beste activiteit en het hoogtepunt van ons jaar was het ”grote vrouwen debat”. Een debat met de hoogst genoteerde vrouwelijke politici van ons land. Erica Terpstra was bijvoorbeeld één van de aanwezigen. Met een gevulde zaal en een zeer interessant debat stond studievereniging CEMENTi direct op de kaart binnen Saxion.

Tijdsprong naar het huidige bestuur

Wij zijn het 19e bestuur van s.v. CEMENTi, in dit bericht stellen we onszelf even voor.

Voorzitter Isa Waage:

Ik ben Isa Waage, voorzitter van het 19e bestuur van s.v. CEMENTi. Ik zit in het derde jaar van de studie HBO-Rechten en ik ben 19 jaar oud. Vorig jaar heb ik zes maanden de functie externe zaken vervuld, daarbij heb ik veel ervaring opgedaan. Bestuur zijn van CEMENTi is naast het studeren een erg leerzame en leuke ervaring. Daarnaast kom ik hierdoor in contact met veel verschillende bedrijven en personen waardoor mijn netwerk alsmaar groeit!

Secretaris Madelon Rijsdijk:

Ik ben Madelon Rijsdijk, secretaris binnen het 19e bestuur der s.v. CEMENTi. Ik zit op dit moment in mijn derde jaar van de studie HBO-Rechten. Vorig jaar heb ik de functie Interne Zaken Enschede vervult binnen het 18e bestuur der s.v. CEMENTi. Ik heb gekozen om nog een jaar door te gaan als bestuurder, omdat dit mij een uitdaging leek die ik graag wou aangaan. Ik heb voor de functie secretaris gekozen, omdat deze functie een hele andere verantwoordelijkheid met zich meebrengt dan de functie Interne Zaken Enschede en ik mij graag wil ontwikkelen in deze functie. Ik kijk er naar uit om, ondanks COVID-19, een heel tof jaar neer te zetten!

Penningmeester Lucas Morhée:

Ik ben Lucas Morhée, penningmeester van het 19e bestuur van s.v. CEMENTi. Ik zit in het eerste jaar van mijn opleiding International Finance and Accounting en ik ben 20 jaar oud. Ik doe dit jaar graag bestuur om ervaring op te doen en om mijn netwerk te vergroten voor de toekomst. Tevens wil ik de vereniging ondersteunen in al haar taken.

Interne Zaken Enschede Jonatan Bunskoeken:

Ik ben Jonatan Bunskoeken, Interne zaken Enschede binnen het 19e bestuur der s.v. CEMENTi. Ik zit in het tweede jaar van de studie International Business en ik ben 21 jaar oud. Ik zet mij graag in voor de activiteiten van de vereniging om zo ook dit collegejaar zo interessant mogelijk te houden. Ik pas graag de dingen toe die ik tot nu toe geleerd heb en hoop ook mijn kennis en ervaring uit te breiden. Het zijn van bestuurslid is voor mij precies de uitdaging die ik nodig heb om te groeien!

Samen vormen wij het 19e  bestuur der s.v. CEMENTi

Het 19e bestuur der s.v. CEMENTi organiseert het hele jaar door leuke en leerzame activiteiten voor studenten van de academie Bestuur, Recht en Ruimte voor zowel Enschede als Deventer. Met behulp van de activiteitencommissie worden de bestuurders ondersteund in hun taken en zorgen wij ervoor dat onze leden een goede toegevoegde waarde ervaren bij CEMENTi.

Een schooljaar als deze heeft de vereniging in haar levensduur nog niet eerder meegemaakt. Daarom zal het bestuur zich dit jaar inzetten voor:

  • Professionele en leerzame activiteiten.
  • Verbeterde samenwerking met de academie.
  • Flexibiliteit omtrent COVID-19.
  • Digitalisering van de vereniging.