Verenigingsblad De Weegschaal

Haal meer uit je studie en studentenleven!

  • Gratis koffie, thee & cup-a-soup
  • Breed scala aan activiteiten
  • Voorrang op deelname aan de jaarlijkse studiereis
  • De helpende hand bij studie- gerelateerde vraagstukken
  • Geen lid van de vereniging maar vriend van de vriendengroep!

CEMENTi Historie

 

Het ontstaan van CEMENTi

 

Het eerste bestuur Michel Linnenbank en Leonie Grein:

“De academie verenigen en tot een hechte eenheid maken.” Het idee om een studievereniging op te richten kwam tijdens een les van Algemene Economie. Tijdens de les waren de studenten toen druk bezig met het idee om een debat te organiseren tegen een andere hogeschool. Helaas werd onze uitnodiging niet geaccepteerd. Dit gaf Rob Mommer het idee om een studievereniging op te richten. We wilden meer studiegerelateerde activiteiten organiseren om de studie interessanter te maken en meer gezelligheid te creëren. Het was vooral belangrijk om te laten zien dat we serieus bezig waren. Gelukkig waren er een aantal docenten die ons de ruimte en mogelijkheden boden om het idee verder uit te werken. Zo kwam het eerste bestuur Rob Mommer (voorzitter), Leonie Grein (secretaris) en Michel Linnenbank (penningmeester) tot stand. Het echte werk begon met het organiseren van de introductiedagen van de academie. Na onze eigen ervaringen met de introductie, hadden we leuke ideeën bedacht om de introductie nog beter en gezelliger te maken. Er moest echter nog wel een naam bedacht worden voor de studievereniging. Hier hebben we een avond lang over nagedacht. We zijn uiteindelijk bij het woord Cementi uitgekomen wat in het Esperanto “tot een hechte eenheid maken” betekent. Nu alleen nog de kleine en grote letters omdraaien en we hebben een originele pakkende naam voor onze vereniging. s.v. CEMENTi was geboren!

Nu er een studievereniging met naam en achterban was ontstaan gingen we ons ontfermen over een stabiele basis en uiteraard de gewenste leuke activiteiten. De beste activiteit en hoogtepunt van ons jaar: het grote vrouwen debat. Een debat met de hoogst genoteerde vrouwelijke politici van ons land. Erica Terpstra was bijvoorbeeld één van de aanwezigen. Met een gevulde zaal en een zeer interessant debat stond studievereniging CEMENTi direct op de kaart binnen het Saxion.

Home 2

Tijdsprong naar het huidige bestuur

Wij zijn het 18 e bestuur van CEMENTi, in dit bericht stellen we onszelf even voor.

Voorzitter Tara bron:

Hallo allemaal, mijn naam is Tara, 22 jaar en ik ben dit jaar de voorzitter van studievereniging CEMENTi. Naast de studievereniging zit ik in mijn 2e jaar van Saxion opleiding Integrale Veiligheidskunde en hoop ik dit jaar mijn propedeuse te halen! Ik werk bij Praxis Hengelo, hier ben ik verkoopmedewerkster op de afdeling decoratie. In mijn vrije tijd pak ik graag een festival. Ik wil de vereniging open en toegankelijk houden voor iedereen binnen de academie Bestuur, Recht, Ruimte. Dus mocht je een vraag hebben, ik ben altijd wel op school of in het hok te vinden!

Secretaris Emma Vuijk:

Hoi! Ik ben Emma Vuijk, 21 jaar en zit in mijn vierde jaar van de opleiding integrale veiligheidskunde. Daarnaast ben ik dit schooljaar de secretaris bij CEMENTi. Dit houdt in dat ik notuleer bij vergaderingen, de mails naar de leden verstuur en het ledenbestand bijhoud. In mijn vrije tijd ben ik oppas bij Twentenannies, kijk ik series en doe ik drankjes met vrienden. Hoewel ik bijna mijn hele leven in Gouda heb gewoond, woon ik inmiddels al 2,5 jaar met veel plezier in Enschede op kamers. Dankzij CEMENTi heb ik veel mensen leren kennen en heb ik nu een hele leuke vriendengroep. Doordat ik nu met mijn minor bezig ben, en in februari start met afstuderen, ben ik regelmatig in het hok te vinden. Heb je nog vragen over mij, de vereniging, of over het lidmaatschap? Stel deze dan door een mailtje te sturen naar secretaris@cementi.nl of loop eens het hok binnen voor een praatje of een drankje!

Penningmeester Tobias Blokhuis:

Hallo! Ik ben Tobias Blokhuis, penningmeester van het 18e bestuur. Ik ben een tweedejaars rechtenstudent op het Saxion in Enschede. Dit jaar is het mijn plan om mijn medebestuursleden te ondersteunen in het opzetten van interessante en mooie activiteiten. Ik regel de vereniging’s financiële zaken en ben ook het aanspreekpunt voor declaraties. Samen met de andere bestuursleden zullen we er voor zorgen deze mooie vereniging draaiende te houden en er met elkaar een mooi jaar van te maken!

Interne Zaken Enschede Madelon Rijsdijk:

Hallo!! Ik ben Madelon Rijsdijk, interne zaken Enschede van het 18e bestuur van CEMENTi. Ik zit momenteel in het tweede jaar van HBO-Rechten op het Saxion in Enschede. Ik ben dit jaar verantwoordelijk voor de leuke activiteiten van CEMENTi! Ik hoop dit jaar goeie en leuke activiteiten neer te zetten, waar de studenten veel aan hebben!

Externe Zaken Luc Veldman:

Hallo, mijn naam is Luc Veldman (21). Zojuist ben ik begonnen aan het tweede jaar van Integrale Veiligheidskunde (locatie Enschede), die ik ga combineren met de bestuursfunctie Externe Zaken bij S.V. CEMENTi. Dit houdt in dat ik mij ga richten op het zoeken- en onderhouden van sponsoren. Ook tracht ik partners te vinden die onze leden leuke kortingen, en andere voordelen kunnen bieden. Qua hobby’s heb ik niets anders dan de standaard zaken, zoals zo nu en dan uitgaan en wat ‘chillen’ met vrienden. Oh en karaoke zingen vind ik wel een leuke bezigheid.