Over CEMENTi

Het ontstaan van CEMENTi

Het eerste bestuur:

“De academie verenigen en tot een hechte eenheid maken.” Het idee om een studievereniging op te richten kwam tijdens een les van Algemene Economie. Tijdens deze les waren de studenten druk bezig met het idee om een debat te organiseren tegen een andere hogeschool. Helaas werd onze uitnodiging niet geaccepteerd. Dit gaf Rob Mommer het idee om een studievereniging op te richten. We wilden meer studiegerelateerde activiteiten organiseren om de studie interessanter te maken en meer gezelligheid te creëren. Het was vooral belangrijk om te laten zien dat we serieus bezig waren. Gelukkig waren er een aantal docenten die ons de ruimte en mogelijkheden boden om het idee verder uit te werken. Zo kwam het eerste bestuur: Rob Mommer (voorzitter), Leonie Grein (secretaris) en Michel Linnenbank (penningmeester) tot stand.

Het echte werk begon met het organiseren van de introductiedagen van de academie. Na onze eigen ervaringen met de introductie, hadden we leuke ideeën bedacht om de introductie nog beter en gezelliger te maken. Er moest echter nog wel een naam bedacht worden voor de studievereniging. Hier hebben we een avond lang over nagedacht. We zijn uiteindelijk bij het woord Cementi uitgekomen wat in het Esperanto “tot een hechte eenheid maken” betekent. Nu alleen nog de kleine en grote letters omdraaien en we hebben een originele pakkende naam voor onze vereniging. De naam CEMENTi was geboren!

Nu er een studievereniging met naam en achterban was ontstaan gingen we ons ontfermen over een stabiele basis en uiteraard de gewenste leerzame activiteiten. De beste activiteit en het hoogtepunt van ons jaar was het ”grote vrouwen debat”. Een debat met de hoogst genoteerde vrouwelijke politici van ons land. Erica Terpstra was bijvoorbeeld één van de aanwezigen. Met een gevulde zaal en een zeer interessant debat stond studievereniging CEMENTi direct op de kaart binnen Saxion.


Tijdsprong naar het huidige bestuur

Wij zijn het 22e bestuur der CEMENTi, en in dit bericht stellen wij ons even kort voor!

Interim Voorzitter & Secretaris | Jet Peper

Mijn naam is Jet Peper en ik ben de interim voorzitter en secretaris van het 22ste bestuur der CEMENTi. Ik ben 19 en ik zit in mijn eerste jaar van de studie Integrale Veiligheidskunde. In het komende jaar ga ik me inzetten om ervoor te zorgen dat onze vereniging soepel functioneert, maar vooral dat we samen een gezellig jaar tegemoet gaan!

Penningmeester & Interne Zaken Enschede | ​​​​​​​Lieke Engelbertink 

Ik ben Lieke Engelbertink, penningmeester & interim Interne Zaken Enschede van het 22e bestuur der CEMENTi. Ik studeer integrale veiligheidskunde en zit inmiddels in mijn tweede jaar van de studie. Ik kijk er naar uit om er samen met mijn medebestuurders aan CEMENTi zaken te werken, en om er vooral samen een gezellig jaar van te maken!

Externe Zaken & Functionaris Onderwijs | Maud Stern

Ik ben Maud Stern, extern & functionaris onderwijs Enschede van het 22e bestuur der CEMENTi. Ik studeer bedrijfskunde en zit eerste jaar van mijn studie. Ik verheug me op de samenwerking met mijn medebestuurders en vooral om nieuw contacten en samenwerkingen aan te gaan met bedrijven voor CEMENTi.

Samen vormen wij het 22e bestuur der CEMENTi

Het 22e bestuur der CEMENTi organiseert het hele jaar door leuke en leerzame activiteiten voor studenten van de academie Bestuur, Recht en Ruimte. Door verschillende commissies bestaande uit leden worden de bestuurders ondersteund in hun taken en zorgen wij ervoor dat onze leden een goede toegevoegde waarde ervaren bij CEMENTi.

Logo_Zwart_met_Rood_PNG_1.png

Onze sponsoren