Over CEMENTi

Het ontstaan van CEMENTi

Het eerste bestuur:

“De academie verenigen en tot een hechte eenheid maken.” Het idee om een studievereniging op te richten kwam tijdens een les van Algemene Economie. Tijdens deze les waren de studenten druk bezig met het idee om een debat te organiseren tegen een andere hogeschool. Helaas werd onze uitnodiging niet geaccepteerd. Dit gaf Rob Mommer het idee om een studievereniging op te richten. We wilden meer studiegerelateerde activiteiten organiseren om de studie interessanter te maken en meer gezelligheid te creëren. Het was vooral belangrijk om te laten zien dat we serieus bezig waren. Gelukkig waren er een aantal docenten die ons de ruimte en mogelijkheden boden om het idee verder uit te werken. Zo kwam het eerste bestuur: Rob Mommer (voorzitter), Leonie Grein (secretaris) en Michel Linnenbank (penningmeester) tot stand.

Het echte werk begon met het organiseren van de introductiedagen van de academie. Na onze eigen ervaringen met de introductie, hadden we leuke ideeën bedacht om de introductie nog beter en gezelliger te maken. Er moest echter nog wel een naam bedacht worden voor de studievereniging. Hier hebben we een avond lang over nagedacht. We zijn uiteindelijk bij het woord Cementi uitgekomen wat in het Esperanto “tot een hechte eenheid maken” betekent. Nu alleen nog de kleine en grote letters omdraaien en we hebben een originele pakkende naam voor onze vereniging. De naam s.v. CEMENTi was geboren!

Nu er een studievereniging met naam en achterban was ontstaan gingen we ons ontfermen over een stabiele basis en uiteraard de gewenste leerzame activiteiten. De beste activiteit en het hoogtepunt van ons jaar was het ”grote vrouwen debat”. Een debat met de hoogst genoteerde vrouwelijke politici van ons land. Erica Terpstra was bijvoorbeeld één van de aanwezigen. Met een gevulde zaal en een zeer interessant debat stond studievereniging CEMENTi direct op de kaart binnen Saxion.


Tijdsprong naar het huidige bestuur

Wij zijn het 21e bestuur van s.v. CEMENTi, in dit bericht stellen we onszelf even voor.

Voorzitter Ibrahim Meryamka:

Ik ben Ibrahim Meryamka, voorzitter van het 21e bestuur der s.v. CEMENTi. 

Secretaris Tyrone Voort:

Ik ben Tyrone Voort, de secretaris van het 21e bestuur der s.v. CEMENTi. Ik ben 22 jaar oud en studeer momenteel de opleiding bestuurskunde. Ik ga mezelf inzetten dit komende jaar voor de vereniging!

Penningmeester & Interim Interne Zaken Enschede Imre van der Zwaag:

Ik ben Imre van der Zwaag, penningmeester & interim Interne Zaken Enschede van het 21e bestuur der s.v. CEMENTi. Ik ben in halverwege mijn eerste jaar Integrale Veiligheidskunde gechargeerd en zal in schooljaar 2023-2024 starten met mijn tweede jaar! Ik kijk er heel erg naar uit om samen met mijn medebestuurders en alle leden er een heel leuk en gezellig jaar van te maken!

Interne zaken Deventer Fenna Boedhai:

Ik ben Fenna Boedhai, de commissaris interne zaken Deventer van het 21e bestuur der s.v. CEMENTi.  Ik ben 20 jaar oud en studeer de opleiding bestuurskunde op het Saxion Deventer. Ik zet me dit jaar hard in en zie jullie graag bij de activiteiten!

Samen vormen wij het 21e  bestuur der s.v. CEMENTi

Het 21e bestuur der s.v. CEMENTi organiseert het hele jaar door leuke en leerzame activiteiten voor studenten van de academie Bestuur, Recht en Ruimte voor zowel Enschede als Deventer. Door verschillende commissies bestaande uit leden worden de bestuurders ondersteund in hun taken en zorgen wij ervoor dat onze leden een goede toegevoegde waarde ervaren bij CEMENTi.

Logo_Zwart_met_Rood_PNG_1.png

Onze sponsoren