Over CEMENTi

Het ontstaan van CEMENTi

Het eerste bestuur:

“De academie verenigen en tot een hechte eenheid maken.” Het idee om een studievereniging op te richten kwam tijdens een les van Algemene Economie. Tijdens deze les waren de studenten druk bezig met het idee om een debat te organiseren tegen een andere hogeschool. Helaas werd onze uitnodiging niet geaccepteerd. Dit gaf Rob Mommer het idee om een studievereniging op te richten. We wilden meer studiegerelateerde activiteiten organiseren om de studie interessanter te maken en meer gezelligheid te creëren. Het was vooral belangrijk om te laten zien dat we serieus bezig waren. Gelukkig waren er een aantal docenten die ons de ruimte en mogelijkheden boden om het idee verder uit te werken. Zo kwam het eerste bestuur: Rob Mommer (voorzitter), Leonie Grein (secretaris) en Michel Linnenbank (penningmeester) tot stand.

Het echte werk begon met het organiseren van de introductiedagen van de academie. Na onze eigen ervaringen met de introductie, hadden we leuke ideeën bedacht om de introductie nog beter en gezelliger te maken. Er moest echter nog wel een naam bedacht worden voor de studievereniging. Hier hebben we een avond lang over nagedacht. We zijn uiteindelijk bij het woord Cementi uitgekomen wat in het Esperanto “tot een hechte eenheid maken” betekent. Nu alleen nog de kleine en grote letters omdraaien en we hebben een originele pakkende naam voor onze vereniging. De naam s.v. CEMENTi was geboren!

Nu er een studievereniging met naam en achterban was ontstaan gingen we ons ontfermen over een stabiele basis en uiteraard de gewenste leerzame activiteiten. De beste activiteit en het hoogtepunt van ons jaar was het ”grote vrouwen debat”. Een debat met de hoogst genoteerde vrouwelijke politici van ons land. Erica Terpstra was bijvoorbeeld één van de aanwezigen. Met een gevulde zaal en een zeer interessant debat stond studievereniging CEMENTi direct op de kaart binnen Saxion.


Tijdsprong naar het huidige bestuur

Wij zijn het 20e bestuur van s.v. CEMENTi, in dit bericht stellen we onszelf even voor.

Voorzitter Djuna Lemmens:

Ik ben Djuna Lemmens, voorzitter van het 20e bestuur der s.v. CEMENTi. Ik ben 3e jaarsstudent Bedrijfskunde. Ik heb me een half jaar volledig ingezet voor CEMENTi en ben nu bezig met het Saxion Smart Solutions Semester. Wonend in Enschede ben ik ook met regelmaat in de stad te vinden voor een gezellig drankje. Met erg veel zin en energie ga ik mij komend jaar inzetten voor CEMENTi.

Secretaris Renske van Dooren:

Mijn naam is Renske van Dooren, de secretaris van het 20e bestuur der s.v. CEMENTi. Ik ben 21 jaar oud en ik zit op dit moment in het laatste jaar van de opleiding Integrale Veiligheidskunde. Ik vind het erg leuk om me in te zetten voor de vereniging waar ik al een langere tijd bijloop! 

Penningmeester Nikki Rötter:

Ik ben Nikki Rötter, penningmeester en vicevoorzitter van het 20e bestuur der s.v. CEMENTi. Ik zit op dit moment in het 4e jaar van de opleiding Integrale Veiligheidskunde. Ik heb superveel zin om mij dit jaar in te zetten voor de vereniging en hoop jullie binnenkort een keer te zien bij een van onze activiteiten!

Interne zaken Enschede & Externe Zaken Sela Besten:

Ik ben Sela Besten, commissaris Interne zaken Enschede en Externe Zaken van het 20e bestuur der s.v. CEMENTi. Ik heb de eerste drie jaar van de opleiding Integrale Veiligheidskunde afgerond en ga mij nu een halfjaar fulltime inzetten voor CEMENTi. Ik woon in Enschede en ga dan ook graag naar de stad voor een drankje. Ik heb onwijs zin in dit jaar en hoop je binnenkort een keertje te zien in het hok of tijdens een activiteit!

Samen vormen wij het 20e  bestuur der s.v. CEMENTi

Het 20e bestuur der s.v. CEMENTi organiseert het hele jaar door leuke en leerzame activiteiten voor studenten van de academie Bestuur, Recht en Ruimte voor zowel Enschede als Deventer. Met behulp van de activiteitencommissie worden de bestuurders ondersteund in hun taken en zorgen wij ervoor dat onze leden een goede toegevoegde waarde ervaren bij CEMENTi.

Een schooljaar als deze heeft de vereniging in haar levensduur nog niet eerder meegemaakt. Daarom zal het bestuur zich dit jaar inzetten voor:

  • Professionele en leerzame activiteiten.
  • Verbeterde samenwerking met de academie.
  • Flexibiliteit omtrent COVID-19.
Logo_Zwart_met_Rood_PNG_1.png
IMG_4694.JPG